Lentekriebels

Lentekriebels; aan de slag in de tuin of op het balkon

Zodra de temperatuur stijgt en de dagen langer worden, krijgen we last van lentekriebels. De natuur komt tot leven en door het frisse groen en de prachtige bloesem, willen we weer lekker buiten zijn. Maar voordat u zich in een tuinstoel achterover kunt laten zakken, moet er nog het een en ander gebeuren. Uw tuin kan na de lange winter wel een opknapbeurt gebruiken en ook het balkon heeft waarschijnlijk behoefte aan een kleine metamorfose.

De buitenruimte is een verlengstuk van uw woning, waar gerelaxt, gespeeld, geborreld en gegeten wordt. Belangrijk dus om er de nodige aandacht aan te besteden. Lentekriebels zijn het startsein om in de tuin of op het balkon aan de slag te gaan.

Tips voor tuinonderhoud in het voorjaar

Om het komende seizoen te kunnen genieten van een mooie tuin, moeten de zomerbloeiers nu gesnoeid worden en mogen de laatste bollen de grond in. Na de eerste maaibeurt is het tijd om het gazon te verticuteren en eventueel te bemesten. Lelijke plekken kunt u herstellen door ze in te zaaien. Het gras groeit snel dankzij de voorjaarsbuien en de warme lentezon en ziet er binnen de kortste keren weer fris en gezond uit. Natuurlijk mag het terras ook niet vergeten worden. Door groene aanslag van hout en tegels te verwijderen, tuinmeubels schoon te maken en hier en daar potplanten te plaatsen, ziet het er weer uitnodigend uit.

De trend voor 2018: een kooktuin

Ieder jaar heeft zijn eigen trends. Om daar zonder al te veel kosten in mee te kunnen gaan, kunt u voor de basis van uw tuin het beste een tijdloos ontwerp kiezen. Het toevoegen van nieuwe elementen is dan heel eenvoudig en geeft toch een compleet nieuwe look. Een van de leukste trends voor 2018 is de kooktuin. Uiteraard is de buitenkeuken daar een belangrijk onderdeel van, aangevuld met een moes- en kruidentuin vol heerlijke groenten en eetbare bloemen. Een mooie eettafel en comfortabele stoelen zorgen voor lang tafelen en nagenieten in de buitenlucht.

Grootse mogelijkheden voor een klein balkon

Ook als u het met slechts enkele vierkante meters balkon moet doen, zijn er genoeg mogelijkheden om er een heerlijke buitenkamer van te maken. De trend van de laatste jaren om verticaal te tuinieren en bloemen en planten tegen een muur of reling te laten groeien, blijft. Dit jaar zien we ook veel compacte meubelsets, die ideaal zijn voor op het balkon. Een buitenkleed, dat qua dessin niet onderdoet voor de binnen variant, brengt de nodige sfeer en maakt het helemaal af.

De toegevoegde waarde van een verzorgde tuin

De staat van onderhoud van de tuin is niet per definitie waarde verhogend voor uw woning. Uiteraard spelen het aantal vierkante meters wel een rol, maar of deze gevuld zijn met tegels, een strak gazon of een berg oud ijzer heeft niet veel invloed op de prijs. Waar het om gaat, is de uitstraling van het geheel. Een huis met een verzorgde tuin wekt vertrouwen en trekt meer kijkers. Wanneer mensen zichzelf al zien zitten op uw terras, is het nog maar een kleine stap naar het uitbrengen van een bod. Een beetje tijd en geld investeren in de buitenruimte levert u dus niet alleen nu, maar ook in de toekomst voordeel op.

Benieuwd wat onze tuintips voor uw woning zijn bij verkoop?

Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend verkoopgesprek via: 010 – 511 44 55