Aankoopmakelaar

De meerwaarde van een aankoopmakelaar

Het kopen van een huis is voor veel mensen de belangrijkste aankoop van hun leven. Met het ondertekenen van het koopcontract wordt voor jaren (zo niet decennia) een grote financiële verplichting aangegaan. Dat daar goed over nagedacht moet worden, moge duidelijk zijn.

Toch blijkt in de praktijk dat kopers zich vaak niet voldoende laten informeren en veelal gevoelsmatig een beslissing nemen. Dat kan op verschillende fronten verkeerd uitpakken en ernstige consequenties hebben. Om nare verrassingen op bouwkundig, financieel of juridisch vlak te voorkomen, is begeleiding van een aankoopmakelaar dan ook een verstandige keuze. Een ervaren aankoopmakelaar kent de markt en de regio en weet bovendien waar kopers op moet letten. Zowel wat de kleine lettertjes betreft, als bij de beoordeling van de staat van de woning.

Eigen professional als ondersteuning

Voor de bezichtiging van een woning wordt een afspraak gemaakt met de verkopende makelaar. Hij leidt rond, wijst op alle positieve aspecten van het huis en probeert bezoekers enthousiast te maken. Een makelaar die is aangesloten bij de NVM (de Nederlandse Vereniging voor Makelaars) voldoet aan de door de branche gestelde kwaliteitseisen en heeft de juiste papieren. Toch is het belangrijk om in gedachten te houden dat de verkoopmakelaar een ander doel en andere belangen heeft dan de potentiële koper. Met een aankoopmakelaar heeft ook de geïnteresseerde partij een eigen professional naast zich staan. Iemand die kennis van zaken heeft, weet wat een redelijke prijs is en getraind is in het onderhandelen. Bovendien kan een aankoopmakelaar advies geven over de bouwkundige staat van een woning en kent hij de eventuele financiële adders onder het gras. Geen nare (kostbare) verrassingen achteraf dus.

Samen stap voor stap door het aankoopproces

Wie een aankoopmakelaar inhuurt, verzekert zich van deskundige begeleiding tijdens elke stap van het aankoopproces. Van bezichtiging tot onderhandeling en van bouwkundige keuring tot overdracht. Bij kopers spelen emoties een grote rol. Het enthousiasme bij het zien van een ogenschijnlijk geschikte woning maakt het lastig deze met een objectieve blik te beoordelen. Waar de koper een sfeervol, karakteristiek huis ziet, ziet de aankoopmakelaar misschien een potentieel asbestprobleem. En wie in gedachten al bezig is met de inrichting van het gloednieuwe appartement, vergeet wellicht informatie van de VvE op te vragen en houdt geen rekening met alle bijkomende kosten. Weten dat een aankoopmakelaar het overzicht houdt en volledig handelt in het belang van zijn opdrachtgever, is bij zo’n belangrijke stap een geruststellend idee. 

Vaste prijs en no cure, no pay

Van Dullink NVM Makelaars begeleidt al meer dan 40 jaar mensen bij de belangrijkste aankoop van hun leven. Voor de begeleiding van het volledige aankooptraject wordt een vaste courtage gehanteerd. Deze prijs geldt voor de eerste drie woningen. Daarna wordt voor elke volgende woning een klein bedrag berekend voor de extra tijdsinvestering. Hieraan zit echter een maximum, zodat de opdrachtgever altijd precies weet waar hij aan toe is. Wanneer de opdrachtgever geen geschikte woning vindt, vervalt de courtage verplichting. Dankzij dit no cure, no pay principe kunnen mensen die een nieuwe woning willen kopen zich in het gehele traject dus zonder risico bij laten staan door een expert. 

Voor meer informatie en het maken van een vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met Van Dullink NVM Makelaars via het contactformulier of het telefoonnummer op deze site.