Aankoopmakelaar van toegevoegde waarde?

De huizenmarkt is Booming. In het derde kwartaal van 2017 wisselde een recordaantal huizen van eigenaar. De lage rentestand en de verwachting dat de prijzen van koopwoningen verder zullen stijgen, versterkt deze ontwikkeling.

Voor wie al langer van plan was te verhuizen, is dit hét moment om actief op zoek te gaan.

De vraag is alleen of u daarbij een aankoopmakelaar nodig heeft. Funda is immers voor iedereen toegankelijk en als u durft af te dingen, lukken de onderhandelingen over een huis u misschien ook wel. Toch zijn er 5 goede redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen.

5 goede redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen:

1. U bent als eerste op de hoogte van huizen die de verkoop in gaan. Een aankoopmakelaar ziet koopwoningen nog voor ze op Funda geplaatst worden. De huizen die aan uw zoekcriteria voldoen worden daarom eerder bij u onder de aandacht gebracht.

2.Uw aankoopmakelaar onderhandelt voor u de beste prijs. Omdat de markt, de buurt èn de recente buurttransacties bekend zijn, weet de aankoopmakelaar precies wat de woning waard is en hoe de beste prijs en voorwaarden gerealiseerd kunnen worden. Het is begrijpelijk dat bij het kopen van een nieuw huis veel spanning en emotie komt kijken. Terwijl u denkt “ik wil het”, pakt de aankoopmakelaar het rationeel aan om de beste deal te sluiten.

3. Deskundig advies voorkomt nare verrassingen. Bij de bezichtiging van een huis ziet de aankoopmakelaar direct of een bouwkundige keuring aan te bevelen is. Hij kan u adviseren door wie u deze kunt laten uitvoeren en neemt de uitkomst ervan op als voorbehoud bij aankoop. Zo komt u achteraf niet voor nare verrassingen te staan.

4. Uw aankoopmakelaar controleert de koopovereenkomst. Rechtsgeldige documenten zoals een koopovereenkomst van een huis bevatten veel juridische termen. Een aankoopmakelaar controleert de koopovereenkomst op de kleine letters. Zo weet u zeker dat alles klopt voor u uw handtekening zet onder zo’n belangrijke overeenkomst.

5. U bespaart tijd en geld door het aankoopproces te laten begeleiden. Een huis kopen is een tijdrovend en intensief proces. Door zaken als selectie, taxatie, keuring, onderhandeling en begeleiding van de koop uit handen te geven aan een ervaren aankoopmakelaar, bespaart u veel tijd. Bovendien kunt u erop vertrouwen dat uw aankoopmakelaar een goede prijs voor u bedingt, wat u uiteindelijk duizenden euro’s kan schelen.


Van Dullink NVM Makelaars rekent een vast tarief om als uw aankoopmakelaar op te treden en hanteert bovendien een no cure, no pay principe. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neemt u dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.