Binnenkort te koop

Regelmatig plaatsen wij woningen op onze website en facebookpagina die ‘binnenkort in de verkoop’ komen. Deze woningen staan nog niet op Funda en geven u de mogelijkheid te reageren voordat andere geïnteresseerden er kennis van nemen. Maar vraagt u zich ook wel eens af waarom deze verkopers de beschikbaarheid van hun woning (nog) niet van de daken schreeuwen?

Wat de reden is van een sneak preview op de site van de makelaar in plaats van een toppositie op een landelijke huizensite? En is het misschien ook iets voor u, om uw woning op deze manier alvast onder de aandacht te brengen? Op deze vragen geeft Van Dullink NVM Makelaars u graag antwoord.

Wachten op nieuwbouw

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een huiseigenaar zijn woning nog niet direct groots onder de aandacht brengt. Bijvoorbeeld omdat er nog geen haast is om te verkopen. Dat is vaak het geval wanneer men op nieuwbouw wacht. De oplevering van een huis in aanbouw is niet altijd exact te voorspellen. Het huidige huis te vroeg verkopen, betekent dat er tijdelijk een ander onderkomen moet worden gezocht en dat er twee keer moet worden verhuisd. Te lang wachten met de verkoop kan echter leiden tot dubbele woonlasten. Ook dat wilt u natuurlijk vermijden. Tijdig met het verkooptraject beginnen zonder er te veel druk op te zetten, kan dan de beste stap zijn.

Beste onderhandelingspositie

Als verkopende partij wilt u natuurlijk de beste onderhandelingspositie. U wilt op het juiste moment verkopen tegen de hoogste prijs en de gunstigste voorwaarden. Niet alleen tijdsdruk kan van invloed zijn op die positie, maar ook concurrentie. Dus als uw buurman net een ‘te koop’ bord in de tuin heeft geplaatst, is het voor u misschien beter om nog even te wachten. Zeker als de woningen gelijkwaardig zijn en de vraagprijs lager ligt, dan die u in gedachten had. Met een voorzichtige start onder ‘binnenkort te koop’, kunt u wel alvast geïnteresseerden trekken, maar verliest uw woning niet aan nieuwswaarde door een langdurige vermelding op een huizensite als Funda.

Voordelen voor verkopers èn kopers

Een woning alvast onder de aandacht brengen, heeft niet alleen voordelen voor de verkoper. Natuurlijk is de druk aan verkoopzijde nog niet hoog, kan er rustig onderhandeld worden en ligt de uiteindelijke verkoopprijs vaak iets hoger. Maar ook voor kopers heeft een woning die nog niet op Funda staat aantrekkelijke voordelen. Ten eerste is de concurrentie beduidend minder. Voor wie al enige tijd op zoek is naar dat ene droomhuis en steeds misgrijpt vanwege andere kapers op de kust, loont het dan ook de moeite om het ‘binnenkort te koop’- aanbod goed in de gaten te houden. Ten tweede zorgt een vroeg contact ook voor een ontspannen onderhandelingstraject. Niet alleen de verkoper heeft immers de tijd. Ook de potentiële koper kan rustig zijn positie en mogelijkheden overwegen. De stress om snel tot een overeenkomst te komen, blijft aan beide kanten achterwege.

Neem tijdig contact op

Ook als u nog niet zeker bent dat een vervroegd verkooptraject in uw situatie het verstandigste is, kunt u beter tijdig contact opnemen met Van Dullink NVM Makelaars. Wij adviseren u om dat bij nieuwbouw in ieder geval 5 tot 7 maanden voor de verwachte oplevering te doen. Onze ervaren makelaars kunnen dan samen met u het beste traject uitstippelen voor de verkoop van uw huidige woning. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 010-511 44 55 of neemt u contact met ons op via een email naar info@vandullink.nl.TERUG NAAR OVERZICHT